Neoclassicistisch landhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch kasteeltje, thans in gebruik als plaatscommando. Beschilderd, bakstenen gebouw uit de tweede helft van de 19de eeuw, met vrij complexe vorm, drie bouwlagen met kelderverdieping onder schilddaken (leien) met gesmeed ijzeren vorstkammen. De muren zijn geleed door middel van arduinen banden, die op sommige plaatsen rechthoekige panelen vormen. Torenvormig uitbouwsel van vier bouwlagen in de hoek tussen noord- en oostvleugel. Getoogde muuropeningen in een arduinen omlijsting met negblokken, uitspringende booglijst en bewerkte sluitsteen. Ruim bordes met stenen balustrade en trap voor de noordgevel.

Ten westen, koetshuis van tien traveeën onder zadeldak (leien), met risaliet onder dwarsgeplaatst zadeldak in de twee middentraveeën; bakstenen gebouw met gesmeed ijzeren muurankers. Rondboogvormige muuropeningen in een arduinen omlijsting.