Villa Zonneweelde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Zonneweelde

Beschrijving

Villa "Zonneweelde" volgens bouwaanvraag en kadasterarchief van 1928. Gelegen in omhaagde beboomde tuin. Villa met sober en vrij authentiek voorkomen, telt twee bouwlagen onder afgewolfd leien schilddak. Baksteenbouw met contrasterend gewit houtwerk, lateien, platte banden en portiekpijlers. Links uitspringend risaliet met puntgevel, overkragend op de deurportiek met terras op verhoogde begane grond. Brede dubbele voordeur met ovale deurlichten en bovenlicht onder opschrift huisnaam. Typische schuiframen met kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Balkon met ijzeren leuning boven de trapezoïdale erkers van de benedenverdieping in de voorgevel en rechter zijgevel.

• Gemeentearchief Waasmunster, Nummer 1.777.818, Register der Bouwvergunningen, 1928/ 7.