Villa Myriam

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Myriam

Beschrijving

Villa Myriam, volgens bouwaanvraag van 1935 één van drie naast elkaar gebouwde woningen opgericht door dezelfde bouwheer (Louis Klaes), namelijk evenals de kleine villa's nummers 90 en 92. Bungalow met plat dak en aanpalende garage van 1935-1936. Bakstenen gevels met knipvoegen en sporen van rode kleurlaag, afgelijnd door omlopende en ver overstekende houten kroonlijst op getrapte modillons. Voorgevel met uitgespaarde brede portiek op zuilen en tegelvloer; erkeruitbouw. Hoge schuiframen en voordeur met originele deurklopper. Decoratief ijzeren tuinhek met huisnaam.

• Gemeentearchief Waasmunster, Nummer 1.777.818, Register der bouwvergunningen (aanvraag van 6.08.1935).