Derde statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Beschrijving

Derde statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën of Heikewipommegang (zie eerste statiekapelletje). Vervangt op aanvraag van de pastoor sinds 1938 de derde statie van de ommegang die ingelijst aan de voorgevel van de Heidekapel hing. Zelfde type veldkapel als de overige van de ommegang. Ingeplant op beboomd perceel aan zandweg tussen Heidekapelstraat en Lucien Reychlerstraat. Sokkel voorzien van gevelsteen met opschrift: "Een goed gebed a.u.b. / voor die deze kapellen / Herstelden 1938". Polychroom reliëftafereel achter ingelijst glas, kopie in polyester van 1976 door J. Van Acker van het plaasteren reliëftafereel door beeldhouwer Aloïs De Beule; volgens opschrift houten omlijsting voorstelling van: "Het verlies van Jezus in de tempel".

• Gemeentearchief Waasmunster, Nr. 1.777.818, Stedenbouwkundige vergunning, Volume 4 / Nr. 15.