Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën met gekandelaarde linden

Beschrijving

De neoclassicistisch getinte devotiekapel werd in 1865 gebouwd en bestaat uit één travee en halfronde sluiting onder een zadeldak van mechanische pannen. De gevels zijn gecementeerd; de voorgevel heeft bovendien twee in cement uitgevoerde gecanneleerde hoekpilasters, een rondbogige toegang en een puntgevel. De ijzeren boogdeur omvat een ijzeren bovenlicht.

Twee gekandelaarde linden flankeren de kapel aan de straatzijde. Een omhaagde kapelhof omgeeft de kapel.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000764, Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën en linden (VAN DEN BOSSCHE H. 1986).
  • D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.

Auteurs: Cox, Lise; Van den Bossche, Hedwig