Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Boerenburgerhuis met rechts aansluitende overzolderde poort, toegang tot het erf van de sinds 4 generaties aan de familie Zaman behorende hoeve heden gekend als "Bulckhof". Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met symmetrische opstand, onder zadeldak (nieuwe pannen), gebouwd in 1913 ter vervanging van het vroegere boerenhuis (volgens kadasterarchief). Bakstenen lijstgevel op voor de bouwperiode typische wijze verlevendigd met gele en zwarte baksteen namelijk verwerkt in diverse banden, in de bogen van de muuropeningen en als lekdrempelversiering. Gewitte kroonlijst op houten modillons. Traditioneel groen geschilderde poort onder I-latei met rozetten. Herhaaldelijk gewijzigde bedrijfsgebouwen op het achtererf.