Villa Ten Bosch

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Ten Bosch

Beschrijving

Villa, voorheen genaamd villa "Ten Bosch", gebouwd in 1939 voor Cecilia-Maria Morel uit Sint-Niklaas (volgens bouwvergunning en kadasterarchief). Langwerpig landhuis in gewitte baksteen van één bouwlaag gedomineerd door het opmerkelijk hoge bouwvolume van het zadeldak met een zeer scherpe dakhelling en rode pannen. Lage voorgevel met eigentijdse kenmerken zoals de brede liggende vensters (houtwerk hernieuwd met weglating van de kleine roedeverdeling), een met rode bakstenen gemarkeerde deurportiek. Uitbouw met dakvenster in geveltop eindigend op schoorsteen, voorzien van decoratief bakstenen metselwerk (getrapt en gebogen). Linker zijpuntgevel met sierankers en klok onder houten afdakje, onderaan verbredend met schuin oplopende steunmuren. Latere uitbreidingen: rechts verlengd boven de aanvankelijk lagere keuken, toevoeging van gebogen erker en een aansluitende rij dakkapellen aan de achtergevelzijde.

• Gemeentearchief Waasmunster, Nummer 1.777.818, Register der Bouwvergunningen, aanvraag van 1939/ 7.