Café De Knock

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café De Knock

Beschrijving

Hoekpand gesitueerd op de spie tussen de Sint-Elooisstraat en de Terluchtestraat, gebouwd in 1877 als lage dorpswoning confer oude foto gepubliceerd door Goethals. Volgens het kadaster is het pand in 1934 verbouwd: uit vergelijking met de foto leiden we af dat de bedaking is vernieuwd, de oorspronkelijke bakstenen gevel is bepleisterd en geschilderd. Bovendien bevindt de voordeur zich tot in de jaren 1980 in de rechtertravee.
Heden hoekpand van vier + drie (kant Sint-Elooisstraat) traveeën onder een schilddak met mechanische pannen en enkele dakvensters. Verankerde, bepleisterde en geschilderde lijstgevels met imitatievoegen. Vensteropeningen onder granito strekken die ter hoogte van het kalf over de gevel worden doorgetrokken. Recente dubbele deur in de linkertravee. Verankerde, bakstenen achtergevel. Bijbouw aan de kant van de Terluchtestraat heden gebruikt als garage, laag bakstenen volume onder een pannen dak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1878/6, 1934/14.
  • GOETHALS L., Ruddervoorde vroeger en nu, Roeselare, 1980, p. 71.