Rij dorpswoningen met puntgevels

Beschrijving

Aaneenschakeling van diephuizen met puntgevels gelegen in het centrum van Oostkamp tegenover de Guido Gezellestraat. Gebouwd in de jaren 1920-1930. Bruine baksteenbouw op een lage bepleisterde plint, afgedekt door pannen zadeldaken. Elk op eigen manier voorzien van historiserende decoratie. Nummers 46 en 48 met op de bovenverdieping een drielicht onder geblokte ontlastingsboog met nis waarin baksteenmotieven. Nummer 50 in combinatie met witte geglazuurde bakstenen onder meer voor de geblokte ontlastingsbogen. Nummer 52 met deels bepleisterd topstuk, licht uitkragend topstuk. Quasi overal volledig vernieuwd qua houtwerk.
Nummer 54, soortgelijke woning met sobere, tweedelige gevel.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje