Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen. De site staat op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief kadasterplan (circa 1830). Volgens kadastergegevens wordt het huis circa 1893 uitgebreid maar circa 1911 volledig gereconstrueerd. Verankerde, bakstenen gebouwen gegroepeerd rond een deels begraasd, deels onverhard erf. Woonhuis met geïncorporeerde stalling ten noorden van het erf onder pannen zadeldak en boven een gepekte plint. Segmentboogvormige muuropeningen met schrijnwerk (grote roedeverdeling) naar oud model.

Ten westen van het erf dwarsschuur met wagenhuis onder pannen zadeldak, ten oosten van het erf de stallingen. In de zuidoosthoek staat het ovenhuisje. Het erf is aan de straatkant afgesloten door een oude hulsthaag.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1893/107, 1911/78.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien