Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw van de zeven weeën

Beschrijving

Wegkapel zogenaamd Onze-Lieve-Vrouw van de zeven weeën, gelegen links van de wegel die leidt naar nummer 11. Roodbakstenen kapel, waarschijnlijk uit het interbellum, met overhoekse steunberen onder spits zadeldak (zwarte, mechanische pannen). De kapel staat op een lichte verhevenheid en is toegankelijk via een brede arduinen bordestrap. Witbeschilderd plaasteren beeld van Maria op een hoge arduinen sokkel met opschrift "O.L.V. V/D VII WEEEN B.V.O.". Overstekende dakrand op houten consoles en met wimberg. Achtergevel opengewerkt met een groot en klein spitsboogvenster met glas in lood.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien