Mariakapel op de hoek met de Ter Priemstraat

Beschrijving

Mariakapel op de hoek met de Ter Priemstraat. Pijlerkapel opgericht in het Mariajaar 1954 door de wijkbewoners. Opgetrokken in bruine baksteen met mijtervormige, beglaasde beeldnis met beeld van Maria met Kind. Eronder een arduinen gevelsteen met opschrift "GEBOUWD DOOR DE / WIJKBEWONERS / OP HET MARIAJAAR / 1954". Ervoor een betonnen knielbankje. De kapel is overwoekerd door klimop en wordt geflankeerd door plantsoentjes.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, s.l., s.d., nr. 16.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien