• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lage dorpswoning

Beschrijving

Lage koppelwoning, volgens kadastergegevens circa 1913 opgericht als woon- met werkhuis door een timmerman uit Oostrozebeke. Gelegen op de hoek met een aftakking van de Molstenstraat (door de wijkbewoners de Eeuwige Jachtvelden, ook zie houten naambord, genoemd). Verankerde, rode baksteenbouw van samen vijf traveeën, nummer 72 is een dubbelhuis, onder zadeldak (mechanische pannen) en boven een gecementeerde plint. Voorgevel verlevendigd met gele baksteen voor de doorlopende banden en de segmentboogvormige strekken. Bij nummer 70 is het schrijnwerk bewaard.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1913/1.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien

Aanvullende informatie

Van de baksteenbouw van oorspronkelijk vijf traveeën is alleen het rechtse enkelhuisje met twee traveeën (nummer 70) bewaard. Het dubbelhuisje links van drie traveeën (nummer 72) is gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els