Burgerhuis met roterij en vlasfabriek

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaande woning volgens het kadaster opgetrokken circa 1931. De achterin gelegen roterij en vlasfabriek is toegevoegd circa 1947 en is nu in gebruik als houthandel. Woonhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Verankerde baksteen met roodbakstenen gevel gecombineerd met witte baksteen voor de doorlopende banden, omlopende ontlastingsbogen en lijstwerk onder de dakgoot. Bewaard schrijnwerk op de begane grond, deur versierd met art-decomotieven en bovenlicht in glas in lood met vaasmotief.

Roterij in beton met opgehangen schuifpoort en bakstenen schouw, aansluitende fabriek en vlasschuur in oranje baksteen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1931/35, 1947/9.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien