Beschrijving

Halfvrijstaande burgerwoning met voortuin, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1934. Verankerde, bruine baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) boven een arduinen plint. Roodbakstenen gevel met gebruik van bekiezelde cementbepleistering voor gevelvlakken en lateien en verticaal mestelwerk. Vooruitspringend dakvenster onder zadeldak met driehoekig venster en typische roedeverdeling. Bewaarde, dubbele vleugeldeur in portaal onder overhoeks geplaatste luifel voortgezet in borstwering en venster van het trappenhuis.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1934/10.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien