• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoevetje, oorspronkelijk gelegen in het kasteeldomein "Genthof", heden zogenaamd "Jachthuis" en renovatie aan de gang (2001).

Hoeve met losstaande bestanddelen, ingeplant in U-vorm met ijzeren toegangshek tussen vierkante pijlers met dekplaat. Een tweede hek aan vierkante gemetste pijlers met dekplaat en bolornament en een bakstenen muur scheiden het hoevetje van het kasteeldomein.

Ten noorden, boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien), met sporen van vlechtingen in de zijpuntgevels, in kern opklimmend tot circa 1800. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint. Rechthoekige deur en vensters met nieuw schrijnwerk en bewaarde duimen van luiken. Armpomp voor de derde blinde travee. Getralied opkamervenstertje in de eerste travee van de achtergevel.

Gerenoveerde schuur en stallen respectievelijk ten oosten en ten westen van het verharde voorerf. Verankerde baksteenbouw, nu met een gele crepibezetting, met sporen van vakwerkbouw bewaard in de zijgevel van de schuur.

Ten westen in de tuin, gerenoveerd bakhuis van het tweeledige type, onder verspringende pannen zadeldakjes.

Auteurs: Bogaert, Chris