Stadswoning

Beschrijving

Samenstel van kleine breedhuizen uit de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw. Twee bouwlagen onder zadeldak (deels bewaarde gootlijsten). Enkel nummers 32 en 36 hebben een gaaf bewaard beschilderd en gecementeerd parement uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummer 32: lijstgeveltje met gegroefde geometrische motieven, suggestie van geriemde omlijstingen bij de getoogde muuropeningen, dito sluitstenen, bewaard beschilderd houtwerk met T-indeling. Nummer 36 is gelijkaardig, doch nog meer uitgewerkte geometrische siermotieven, bewaard houtwerk van de bovenvensters.

Auteurs: Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Van de twee woningen met een gelijkaardig bewaard parement (nummers 32 en 36) werd het linker pand (nummer 32) gesloopt.

• Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Brugge en Ommeland (21 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els