Beschrijving

Lichtjes achterin gelegen hoeve met losse bakstenen bestanddelen rondom het erf, enkel het boerenhuis en het bakhuis zijn bewaard (nieuwe loodsen). Restant van boomgaard bewaard. Erftoegang geflankeerd door twee linden. Recent nieuw woonhuis aan de straatzijde. Site met losstaande bestanddelen reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) en de kaart van Ph. Vander Maelen (1846-1854). Volgens het kadaster in 1883 bouw van een bakhuis. In 1940 bouw van een bakhuis achter het boerenhuis.

Ten oosten van het erf, boerenhuis met minimaal 18de-eeuwse kern. Verankerde baksteenbouw, witgeschilderde erfgevel van twee opkamertraveeën + drie traveeën boven gepekte plint, golfplaten zadeldak met scherpe dakhelling (wellicht vroeger met stro gedekt). Lichtjes getoogde vensteropeningen met vernieuwd houtwerk. Rechthoekige deur verdiept in geprofileerde tudorboognis. Voor het huis bewaarde stoep van bakstenen op hun kant.

Links aansluitend bij het woonhuis: lager 19de-eeuws stalletje onder zadeldak (mechanische pannen). Getoogde muuropeningen, bewaard houtwerk.
Achter het huis, bewaard bakhuis (vermoedelijk 1940).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Torhout, 1883/107, 1940/110.