Dorpswoning met bakhuis en bakoven

Beschrijving

Woonhuis met links aansluitend bakhuis met lager ovenhuisje. De site met achtergelegen vernieuwde nutsgebouwen gaat terug op "Den sparappel Cabaret" die volgens het kadaster in 1837 gebouwd wordt. Het tweeledige bakhuis is dan nog vrijstaand, het huis is iets dieperin gebouwd, het wordt vermoedelijk in de loop van de tweede helft van de 19de eeuw uitgebreid.

Verankerde witgeschilderde baksteenbouw onder zadeldaken (Vlaamse pannen voor het bakhuis, mechanische voor het huis). Ovenhuisje met rondbogige uitsparing. Huis met op de begane grond gewijzigde muuropeningen, halve verdieping met blinde halfronde venstertjes met imitatiebeschildering.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Aartrijke, 1837/26.

Auteurs: Vanneste, Pol