Kapel toegewijd aan de Heilige Jozef

Beschrijving

Kapel toegewijd aan de Heilige Jozef, volgens het kadaster in 1959 gebouwd door de landbouwer van de aanpalende hoeve. De kapel dateert echter vermoedelijk uit het tweede kwart van de twintigste eeuw. Rechthoekig volume onder zadeldak (mechanische pannen). Rode baksteenbouw boven gecementeerde plint, getrapt geveltje met korfboogportaal.

Interieur. Kleine bidruimte; getraliede rondboognis met Maria- en Jozefbeeld, afgesloten met tralies. Metalen kaarshouders met eronder geschilderd vervaagd opschrift "H. JOZEF. B.V.O".

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Torhout, 1959/169.
  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Torhout, s.d., s.l.