Villa

Beschrijving

Eengezinswoning in bungalowstijl van 1968, naar ontwerp van architect Raf Leuridan (Torhout). Gebouwd met gebruikmaking van de helling van het terrein voor de kelderverdieping met garage, aangelegde hellende voortuin met gras en heesters. Groot rechthoekig volume onder overkragend plat dak, onder meer voor open terras. Afwisseling van grote glasvlakken en gesloten muurpartijen onder meer ter afscherming van het portaal. Laag tuinmuurtje, brievenbus en schuin oplopende opritmuren van bruine baksteen. Afsluiting ter hoogte van het portaal met laag muurtje van holle stenen waardoor golfmotief ontstaat.

• Stadsarchief Kortrijk, Modern archief, bouwaanvragen, nummer 3256.

Auteurs: Vanneste, Pol