Veldkapelletje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Veldkapelletje

Beschrijving

"Veldkapelletje" of "Kapelletje van de Boerinnenbond", toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, gelegen in een plantsoen met kasseien voetpad, ommuurd met een laag bakstenen muurtje met pijlers. Opgetrokken in 1939 als herdenking van 25 jaar Boerinnenbond in Schuiferskapelle.

Driehoekige veldkapel, opgebouwd uit gepleisterde baksteen, witgeschilderd met grijsgeschilderde accenten. Bekroond door een betonnen kruis en voorzien van een centrale mijtervormige nis waarin Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Onderaan een natuurstenen tablet: "HERINNERING AAN HET 25 JARIG BESTAAN / VAN DEN BOERINNENBOND / 1914-1939".

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter