Heilig Hartkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilig Hartkapel

Beschrijving

Heilig Hartkapel. Gelegen aan straatzijde, ten zuiden van burgerwoning nummer 22. Vermoedelijk gebouwd in 1928. Gerestaureerd in 2005.
Rode baksteenbouw onder zadeldak (nok haaks op straat, zwarte mechanische pannen). Gecementeerde opstanden, betonnen dekstenen en bekronend kruis. Natuurstenen treden leiden tot de spitsbogige toegang waarin een beglaasde houten deur met waaiervormig bovenlicht. Oculus in de top van de achtergevel. Houten altaar waarop beelden van Heilig Hart, Onze-Lieve-Vrouw en Heilige Antonius. Cementtegelvloertje met geometrische motieven. Recente lichtblauw geschilderde muurafwerking, met ludieke engelenfiguurtjes, waarvan twee met spandoeken met jaartallen "1928" en "2005".

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Kanegem, s.l., s.d., nr. 7.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter