Burgerhuis met lijstgevel

Beschrijving

Oorspronkelijk vermoedelijk een dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Verzorgde bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met laatclassicistische inslag, uit eerste helft 19de eeuw. Behouden ordonnantie op de bovenverdieping: middenrisaliet met ingediepte gekoppelde vensters gevat in een geriemde omlijsting; paneel met afgekante hoeken en schijfmotief onder de gekorniste lekdrempellijst van de lagere bovenverdieping. Rechthoekige vensters in vlakke, nauwelijks uitstekende omlijstingen voor de zijtraveeën. Uitgewerkte gekorniste kroonlijst met tandmotief en drie klossen boven het middenrisaliet, verzorgd houtwerk (ramen).

Volledig verbouwde begane grond.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle