• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gerenoveerd haaks op de straat ingeplant woonhuis met grote achterliggende aangelegde tuin, wellicht daterend van de tweede helft van de 19de eeuw.

Verankerde eenlaagse baksteenbouw met aflijnende tandfries onder mansardedak (nok loodrecht op straat; mechanische pannen); nieuwe dakvlakvensters. Hoge plint in gemetste witsteen met doorlopende onderdorpel; noordgevel met gecementeerde plint. Decoratief uitgewerkte straatpuntgevel met onder meer getrapte belijning en sierankers. Langsgevels met getoogde muuropeningen onder strek; straatgevel met rondbogige bovenvensters. Witstenen deuromlijsting aan zuidgevel.

Lager aangebouwd voormalig stalvolume aan westzijde onder zadeldak met lagere nok. Nieuw houtwerk met grote roedeverdeling.

Recenter bijgebouw voor garage.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter