Winkel in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis in art deco

Beschrijving

Opvallend winkelhuis uit de jaren 1920-1930, opgetrokken in geometrische art-decostijl. Parement van rode baksteen verfraaid door het rijkelijk gebruik van gele sierbaksteen voor onder meer vensteromlijstingen en centrale muurdam in geometrisch metselverband. Borstwering met typerend bloem- en zonnestraalmotief. Centrale nis met Heilig Hartbeeld onder arduinen neogotisch geïnspireerd baldakijn en op console met inscriptie "IHS". Rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk. Aangepaste winkelpui.

Auteurs: De Gunsch, Ann