Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Landelijk villa naar verluidt van 1935 en naar ontwerp van Paul Vanneste voor zijn broer Jozef Vanneste, eigenaar van de achtergelegen weverij en ververij. Volgens de kadastrale gegevens gebouwd in 1936. De rechtertravee werd circa 1946 bijgebouwd, zie kadastrale gegevens en naar verluidt voorzien van een schuilkelder. Landhuis opgetrokken in nieuwe zakelijkheid en gelegen te midden van tuin met geasfalteerd voorerf. Rechthoekig volume van twee bouwlagen onder schilddak bekleed met groene pannen. Sterk overkragende kroonlijst. Bepleisterd en geschilderd parement strak geritmeerd door lisenen en muurbanden. Rechthoekige vensters met arduinen onderdorpels, bewaarde ijzeren kozijnen. Trap afgezet door gesloten balustrade, leidt naar verdiept rondboogportaal met getraliede zijlichten. Garage ten westen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Deerlijk, 1936/69, 1946/74.

Auteurs: De Gunsch, Ann