Koetshuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Koetshuis

Beschrijving

Voormalig koetshuis. Volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835). Volgens de kadastrale gegevens uitgebreid in 1905 in opdracht van dokter Hector Isebaert. Vermoedelijk kreeg het koetshuis dan haar huidig uitzicht. Thans is het koetshuis ingericht als winkel.
Woonhuis van H. Isebaert, waartoe het koetshuis behoorde, werd samen met de woning van notaris Masselus afgebroken en ingericht als parking, heden Neunkirchenplein. Diephuis met bakstenen parement. Puntgevel doorbroken door twee rechthoekige vensters onder doorgetrokken I-balk. Deurtravee links. Lange gevel geritmeerd door steunberen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief plan, Deerlijk.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Deerlijk, 1905/1.