Gemeentelijke begraafplaats

Beschrijving

Gemeentelijke begraafplaats aangelegd volgens traditioneel dambordpatroon met centrale as uitgevend op Calvarie beschaduwd door treurwilgen. Ten westen nieuwe uitbreiding.

De belangrijkste graven situeren zich rond de Calvarie en de hoofdas. Onder meer het graf van de zusters Sint-Vincentius à Paulo. Talrijke graven opgetrokken in blauwe hardsteen. Te vermelden zijn het grafmonument van de familie J. Descheemaeker-Ottevaere en A. Verschuere. Ook enkele hardstenen calvaries van onder meer de familie Decock-Roose.

Auteurs: De Gunsch, Ann

Het centraal opgestelde calvariebeeld is niet langer aanwezig.