Gesloten hoeve uit 1833

Beschrijving

Gesloten hoeve, op de sluitsteen van de inrijpoort gedateerd 1833. Uit deze periode dateert waarschijnlijk alleen het woonhuis en de inrijpoort; een vergelijking met de toestand in 1844 (Atlas van de Buurtwegen) duidt op een vrij grondige wijziging van het grondplan. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen); gecementeerde plinten.

Poortvleugel aan de straatzijde, met een getoogde bakstenen inrijpoort voorzien van een mergelstenen sluitsteen met hogervermelde datering.

Woonhuis aan de rechterzijde, nok loodrecht op de straat, met de voorgevel aan erfzijde; deze gevel werd grondig gewijzigd. Achtergevel met kleine, rechthoekige, beluikte vensters in houten omlijsting. De zijgevel aan straatzijde is afgewerkt met aandak; twee laat-classicistische, rechthoekige vensters in een vlakke kalkstenen omlijsting met duimen, daarboven twee bakstenen rondboogvensters met mergelstenen imposten.

Links van de poortvleugel, de stal. De erfzijdegevel is aangepast; er bleven twee oude deuren bewaard, één in een kalkstenen en één in een houten omlijsting. Zijgevel aan straatzijde met aandak, vlechtingen en drie ronde uilengaten.

De schuur achteraan het erf werd afgebroken en vervangen door een recent gebouw .