Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Dwars op de straat ingeplant boerenarbeiderswoning. Volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835). Volgens de kadastrale gegevens 'reconstruction totale' in 1905 in opdracht van fabrikant A. Ovelacq, waarbij een groter volume wordt gebouwd.

Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Lijstgevel afgelijnd door geprofileerde fries; gecementeerde plint. Getoogde muuropeningen met schuif- en T-ramen. Gebakken tegels als onderdorpels. Achtergevel gemarkeerd door twee opkamertraveeën.
Zijpuntgevel met beglaasd muurnisje en getoogd venster onder druiplijstje.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief plan, Deerlijk.