Hoeve Bullegemhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Bullegemhof

Beschrijving

Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, uit de 19de eeuw, gegroepeerd rondom een gebetonneerde binnenplaats. De hoeve zou behoord hebben aan de Sint-Adrianusabdij van Geraardsbergen in de 15de eeuw.

Woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel met straat; kunstleien). Gecementeerde en van imitatievoegen voorziene lijstgevel. Rechthoekige muuropeningen in gecementeerde omlijstingen met arduinen lekdrempels en duimen. Deur met bovenlicht. Vernieuwd houtwerk. Aanhorigheid van twee traveeën onder doorlopend dak; armpomp.

Haaks erop: zeer hoge dwarsschuur. Gevel geritmeerd door lisenen, rondboogvormige vensters, poort onder houten latei. Stalvleugel ertegenover met rond- en segmentboogvensters in hooizolder; rechthoekige deuren en poorten onder houten lateien.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle