Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit eind 18de - begin 19de eeuw, reeds afgebeeld in de Atlas der Buurtwegen (1844). Alleen het woonhuis bleef in zijn oorspronkelijke vorm bewaard, de dienstgebouwen dateren uit eind 19de - begin 20ste eeuw.

Boerenhuis van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Witgekalkte baksteen. De ordonnantie en muuropeningen werden aangepast. Zijgevels met aandaken en vlechtingen. De zijgevel aan straatzijde is voorzien van smeedijzeren muurankers en een oorspronkelijk, rechthoekig venstertje in houten omlijsting in de geveltop.