Smeetshof, hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, naar verluidt van 1865. De hoeve is één van de eerste inplantingen in dit voormalige heidegebied. De hoeve is wat afgelegen ten opzichte van de weg. Het oudste gedeelte (1865) is de noordelijke vleugel, die het woonhuis en de stallen omvat. Witgeschilderd bakstenen gebouw. Het oorspronkelijke woonhuis was een enkelhuis in de drie linkse traveeën met twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). De aansluitende stalvleugel telde één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Later werden de twee aansluitende traveeën bij het woonhuis geïncorporeerd, en met een bouwlaag verhoogd. Muizentandfries en dropmotief onder de dakrand. Getoogde muuropeningen; de woonhuisdeur werd verbouwd. Aansluitende stal van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gewijzigde muuropeningen.
De overige dienstgebouwen zijn recent.