Brug over de Noordede

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brug over Noordede

Beschrijving

Bakstenen brug over de Noordede, al te zien op de Ferrariskaart (1770-1778). De brug werd gerestaureerd in de jaren 1990. Dubbele steekboogbrug volgens gevelstenen (her)bouwd in "1848" door de Watering van Blankenberge met opschrift "WB". De basis van de brug is opgetrokken in gele baksteen met erboven een vernieuwd gedeelte in oranje baksteen onder een betonnen dekplaat. Geasfalteerd wegdek.

• Rijksarchief Brugge, Kaarten en Plannen Collectie Mestdagh, nummer 191: Kaart van gronden ten zuiden van de hoeve "De Roode Poort" te Klemskerke, eigendom van Jean Audenaert, door J.A. Laurenz, Alb jos De Millecamps, 1791-1792.
  • MONTEYNE G., VANDAELE R., 't Blekt lijk Klemskerke tegen 't ongeweerte! Een duizendjarige dorpshistorie, Beernem, 2003, p. 19-20.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia