Villa La belle Assise

Beschrijving

Deels aangepaste villa, vermoedelijk van circa 1900, geïnspireerd door de Anglo-Normandische bouwtrant. Heden deels met commerciële functie. Heden volledig witbeschilderde baksteenbouw met pseudovakwerk op de bovenverdieping. Wisselend dakenspel. Hoofdgevel (nummer 17) met vooruitspringend terras met bekronend balkon; afgerond, met kroonlijst afgewerkt middenrisaliet verhoogd met dakkapel onder tentdak. Uitgewerkte tuitgevel (nummer 19) met rechthoekige erker en aansluitend terras. Deels aangepaste begane grond met commerciële functie.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje