Villa Messidor

Beschrijving

Villa ontworpen door architect Léon Ide (De Haan) van 1953 en in het begin van de 21ste eeuw uitgebreid met een dwarsvleugel. Typische regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Witgeschilderde villa onder typische pannen bedaking met schouwvolumes en dakvensters. Steunberen en sierankers. Vensteropeningen met verdiepte boognissen; schrijnwerk met kleine roedeverdelingen.

Bouwplan (van 1953) vermeldt als bouwmateriaal: "Toiture en tuiles flamande – rouge naturel; Tuiles de rive, recouvrement des pignons; Retour lacarne en tuiles plaquettes rouge natures; Maçonnerie des façades en briques du pays chaulées; Plinthe goudronnée; Menuiserie en sapir rouge – peinte en vert; Ancres fer forgé; Encadrement porte d'entrée en briques Klompjes bleues". Ruime tuin, afgesloten door middel van lage, bakstenen muur met ezelsrug en haag.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1953/3.