Villa Clos des Eglantiers

Beschrijving

Op de top van een duin ingeplante villa met uitgestrekte, omgevende tuin. Oorspronkelijk met het aanpalende Bilderdijklaan nummer 25 ontworpen in 1925 door architect Valentin Vaerwyck (Gent); uitbreiding links met oorspronkelijk garage wordt naar ontwerp van dezelfde architect in 1933 verhoogd. Later nogmaals uitgebreid aan de linkerzijde. Thans witbeschilderde baksteenbouw onder gevarieerde, leien bedaking. Rechts veelzijdige hoekerker met bekronend terras (met op plan vlaggenmast), inkompartij onder luifel met bekronend doorlopend terras. Rechthoekige muuropeningen met kleine roedeverdeling.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1925/10, 1933.