Villa Jacoba

Beschrijving

Villa naar ontwerp van architect "LÉON IDE" (De Haan) van 1935; de werken zijn uitgevoerd onder leiding van "P. BEIRENS/ ENTREPRENEUR/ LE COQ S/M". Regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl, zie steile bedaking, puntgevels met bebording en ovale oculus, kenmerkend materiaalgebruik zijnde bakstenen onderbouw onder witbeschilderde en bepleisterde bovenbouw. Centraal rondbooogportaal. Vensters met kleine roedeverdeling en luiken. Omgevende tuin met lage, deels bepleisterde bakstenen afsluiting met achterliggende haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1935/283.