Dubbelvilla Les Bambins en Les Douglas

Beschrijving

Dubbelvilla van 1936 gesigneerd door architect "LÉON IDE" (De Haan), uitgevoerd in regionalistische stijl met modernistische vormentaal. Gekenmerkt door symmetrische bouw, centrale inkompartij onder lessenaarsdak geflankeerd door puntgevels met ronde erkers en bekronend balkon. Scherpe pannen zadeldaken, doorbroken door vlak afgedekte dakkapellen en puntgevels overkragende. Witbeschilderde baksteengevels op plint. Oorspronkelijke ramen met kleine roedeverdeling. Omgevende tuin met lage, witbeschilderde bakstenen afsluiting en markende afgeronde pijlers, met achterliggende haag.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1936/292.