Villa naar ontwerp van Léon Ide

Beschrijving

Villa ontworpen door architect Léon Ide (De Haan) in 1936 in een regionalistische stijl met lichte verwijzingen naar de modernistische vormentaal . Bruine baksteenbouw met deels witte bepleistering en houten beplanking in de puntgevels. Steile, pannen bedaking met overkragende dakrand en dakvensters onder platte bedaking. Ronde erkeruitbouwen met bovenliggend balkon. Inkom via rondboogvormige loggia. Schrijnwerk met kleine roeden. Omlopende tuin met lage, bakstenen muur met horizontale leggers tussen de pijlertjes en houten poortje.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1936/338.