Villa Bloemenlei

Beschrijving

Villa ontworpen in 1928 door architect Léon Ide (De Haan), geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl. Typisch materiaalgebruik bestaande uit bruin/oranje baksteen voor de onderbouw en bepleisterde vlakken, met imitatievakwerk in de puntgevels. Verspringende, pannen bedaking doorbroken door geornamenteerde schoorstenen en dakkapellen. Inkom geflankeerd door halfpilasters en erkeruitbouw met gecanneleerde pilasters. Oorspronkelijk schrijnwerk met kleine roedeverdelingen, thans verschraald door inbrengen vlakke vensters in de voormalige loggia (zie bouwplan). Omgevende tuin met lage bakstenen afsluiting in art-decostijl en met achterliggende haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1928/21.