Dubbelvilla Laagduin en Hoogduin

Beschrijving

Tweegezinswoning van 1928 naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan), geïnspireerd op de Anglo-Normandische stijl. Verhoogde villa op souterrain met telkens garage. Overstekend pannen zadeldak met dakschild, ter hoogte van nummer 19 doorbroken door puntgevel met pseudovakwerk. Grotendeels bepleisterde gevels. Brede houten erkers (oorspronkelijk slechts vier vensters breed!) met (deels vernieuwd) schrijnwerk met kleine roedeverdeling; aansluitende loggia's met rondboogarcade bij zij-ingangen en steektrappen. Souterrain gekenmerkt door oculi en rechthoekige (oorspronkelijk beluikte) vensters met kleine roedeverdelingen. Omgevende tuin met deels geschilderde, bakstenen afsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Privé-archief Yolande Ide.