Villa Taddy

Beschrijving

Witbeschilderde villa gesigneerd architect "LÉON IDE" (De Haan) en aannemer "J. BEIRENS" (Vlissegem), van 1936; gebouwd in de regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Baksteenbouw onder pannen zadeldaken met dakvensters, al dan niet uitgewerkt met tuitgevel. Typerend gebruik van de regionale stijlkenmerken zoals o.m. tuitgevels met getrapte schouderstukken, steunberen, schrijnwerk met kleine roedeverdeling. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "Tuiles flamandes, rouge; maçonnerie chaulée; plinthe goudronnée; bois menuiserie". Omgevende beboomde tuin met lage witbeschilderde bakstenen afsluiting (op zwartgepikte plint) met achterliggende haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1936/340.