Villa Roumanie

Beschrijving

Villa met souterrain, gebouwd in het begin van de 20ste eeuw, samen met het aanpalende, quasi identieke buurtpand Rembrandtlaan nummer 1. Beide loodrecht geënt op de Van Eycklaan. Opgetrokken in een Victoriaans geïnspireerde stijl, onder meer gekenmerkt door witbeschilderde baksteengevels, geaccentueerd door pilasters en gemarkeerd door houten loggia's (met bovenlichten met kleine roedeverdeling) met bekronende terrassen, voorzien van uitgewerkte ijzeren leuningen. Verzorgd houtwerk, onder meer dakkapellen met driehoekig fronton en luifels op schoorstukken boven vensters en deuren. Omgevende tuin met (restanten van) lage bakstenen afsluiting en haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje