Dubbelvilla Sunrise en Glemarec

Beschrijving

Dubbelvilla zogenaamd "Sunrise" en "Glemarec" zie medaillons met op- en ondergaande zon. Tweegezinswoning naar verluidt gebouwd naar een ontwerp van 1937 van architect Maurice Haegebaert (De Haan), geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl. Nummer 19, thans gecementeerd en witbeschilderd en afgedekt door een geknikt zadeldak. Loggia met windvang, balustrade en rondboogarcade. Nummer 21, bruine baksteenbouw gecombineerd met witbepleisterde vlakken met imitatievakwerk in de puntgeveltoppen. Hoekerker en inkom in rondboogportaal. Omgevende tuin met haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.