Ruime villa

Beschrijving

Cottagevilla van het dubbelhuistype ontworpen in 1928 door architect Maurice De Meester (Brugge). Typische bedaking bestaande uit leien schilddak, doorbroken door dakkapellen en dakramen en door twee risalietvormende puntgevels met houten beschieting in geveltop. Oorspronkelijk onbeschilderde, thans volledig witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint. Verdiepte inkom onder leien luifel en rechthoekige vensters verdiept in getoogde en korfboogomlijstingen; linker risaliet gemarkeerd door driezijdige erker onder wolfsdakje. Verzorgd houtwerk. Omgevende beboomde tuin met lage witbeschilderde bakstenen afsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1928/35.