Driegezinswoning

Dubbelvilla onder andere "La Marjolaine" (nummer 10) en "Terra Marina" (nummer 12).

Driegezinswoning van 1934, gesigneerd architect "LÉON IDE" (De Haan) en aannemer "L. VAN BELLE" (De Haan); regionalistische stijl met lichte verwijzingen naar de modernistische vormentaal. Baksteen afgewisseld met witbepleisterde muurpartijen. Steile, overkragende pannen zadeldaken. Typerende puntgevels, erkers en afgeronde penanten tussen gekoppelde vensters. Gestileerde steunberen. Bovenlichten met kleine roedeverdeling. Omlopende tuin, van de straat afgescheiden door een bakstenen muurtje, pilasters en horizontale balken; houten poorten.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1934/223.