Villa Minies Farm

Beschrijving

Villa gesigneerd architect "LÉON IDE" en aannemer "G. LARIDON", gebouwd in de jaren 1930 in regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Kenmerkend voorkomen van pannen zadeldak, doorbroken door schoorsteen en door klimmende dakkapellen, puntgevels op schouderstukken, witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint, sierankers, steunberen, beluikte ramen met roedeverdeling, met sierstenen omlijste rondbogige toegangsopening. Aanleunende garage onder zadeldak met korfboogvormige poortopening en rondbogige muurnis. Omgevende tuin met lage witgeschilderde bakstenen afsluiting (onder ezelsrug).

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.