Villa's

Beschrijving

Villa's "Moby Dick" (nummer 11), "Maple Leaf" (nummer 13), "Hofwyck" (nummer 15) en "Pitouchoc" (nummer 17).

Vier villa's gebouwd naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) en volgens het kadaster geregistreerd in 1962. Elk opgetrokken in de regionalistische stijlvariant met vormentaal deels ontleend aan de landelijke architectuur, zie beluikte vensters, witbeschilderde bakstenen gevels op gepekte plint, sierankers, steunberen, licht getoogde voordeuren, al dan niet in omlijsting van gesinterde baksteen, sierankers en lantaarns. Voorts kenmerkende steile, pannen bedaking met puntgevel, dakkapellen en fijn geprofileerde schouw en een inpandige autobergplaats. Omlopende tuinen van de straat gescheiden door lage bakstenen muur onder ezelsrug, pijlers en al dan niet houten spijlen (nummer 15).

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.